Cosmos

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΧΡΗΣΗ LASER

Μόνιμη λύση , χωρίς μολύνσεις και επανεμφάνιση προσφέρει η χρήση laser στην αφαίρεση της κύστης κόκκυγα ,η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο!

ΦΥΣΙΚΗ ΟΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΠΛΟΕΣΤΙΑΚΟΙ ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ

Φυσική όραση στους ασθενείς, μετά τη χειρουργική αφαίρεση καταρράκτη, χαρίζουν οι τριπλοεστιακοί ενδοφακοί σύμφωνα με διεθνείς (ευρωπαϊκές και αμερικανικές) επιστημονικές μελέτες!

Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΒΡΥΑ

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς στην μητέρα κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στο παιδί, όπως υπολειπόμενη νευροανάπτυξη, έως και ήπια νοητική υστέρηση!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΓΓΕΝΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΧΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΕΣ

Ενδεχόμενη επικίνδυνη συγγενή ανωμαλία του λάρυγγα και της τραχείας μπορεί να έχουν τα παιδιά (νεογνά και μέχρι πέντε χρόνων) που εμφανίζουν υποτροπιάζουσες λαρυγγίτιδες, πνευμονίες και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση για μεγάλο χρονικό διάστημα!

ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΝΟΝΤΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Εκατομμύρια τραυματίες κάθε χρόνο αποφεύγουν την μόνιμη παράλυση των χεριών τους χάρις στη μικροχειρουργική και τη μεταφορά τενόντων (τενοντομεταφορές)!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ

Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, βοηθά για την καλύτερη διατήρηση της όρασης ασθενών που χειρουργήθηκαν για γλαύκωμα!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

Μέσα από το στόμα, χωρίς τομές και αντιαισθητικά σημάδια στο λαιμό, μπορεί να γίνεται πλέον με τη νέα μέθοδο(διαστοματική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή) η αφαίρεση του θυρεοειδούς!

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΥΗΔΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών στο νωτιαίο μυελό δημιουργεί πρωτοποριακή μελέτη Σουηδών επιστημόνων του φημισμένου πανεπιστημίου Karolinska και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell».